Férgek sebek

Kiemelt posztok

Meddig hatékony a féregterápiás sebkezelés?

Szívférgesség - csak egyszerűen

Szerző: MTI Mintegy száz férfi nem gyógyuló sebeit kezelték féregterápiával vagy sebészi úton francia kutatók; egy hét elteltével az előbbieknél találtak kevesebb elhalt szövetet - számolt be róla a LiveScience című ismeretterjesztő portál www.

Két hét elteltével azonban elvesztette előnyét a féregterápia, mindkét csoport tagjainál körülbelül ugyanannyi elhalt szövet volt a sebekben, és a végső sebgyógyuláshoz szükséges időtartam is nagyjából azonos volt a kétféle módszernél.

Ezzel visszatérhet a két számjegyű bérdinamika a gazdaságba. Gyász Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy ÖZV. Fuchs Krisztina életének Temetése Előtte órakor gyászmise a csehbányai templomban.

Hirdetés Az eredmény arra utal, hogy az amerikai gyógyszerügyi hatóság, az FDA által ben engedélyezett féregterápiát egy hétnél tovább nem érdemes folytatni. A részletesen az Archives of Dermatology című szakfolyóiratban ismertetett tanulmányban a résztvevők fele kapott férgek sebek a lábán lévő sebre, másik felét pedig sebészi úton kezelték.

férgek sebek

A féregterápia részeként steril horogféreglárvákat helyeztek a sebekre két héten át hetente kétszer, majd kötéssel fedték le a caeni Franciaország egyetemi kórház kutatói.

Sem a páciensekkel, sem az ellenőrzést végző orvosokkal nem közölték, hogy melyik terápiát kapták a lábszárfekélyes betegek.

férgek sebek

A felhasznált férgek egy olyan enzimet bocsátanak ki, amely feloldja az elhalt szöveteket, és egészséges szövet marad utána. A féregterápiát az utóbbi években egyre több helyen alkalmazzák klinikai próbákban, ám ellenzői a módszer veszélyeire is felhívják a figyelmet.

A lábszárfekély urópa lakosságának ¼-ét érinti, a vénás fekély, pedig 1 százalékában fordul elő, de ennek a száma folyamatosan növekszik, hiszen az erre a betegségre hajlamosító tényezők száma is növekvő tendenciát mutat.

  • Folyékony klorofill paraziták esetén
  • Fekete paraziták az emberben
  • Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?

A hajlamosító férgek sebek között elsőként kell megemlíteni az elhízást, a cukorbetegség et, a dohányzást, a mozgásszegény életmódot illetve a várandósság hónapjait. Az elváltozás külső megjelenését tekintve általában felületes, szabálytalan szélű. Alapja sárgás, lepedékkel fedett terület.

férgek sebek

A környező bőr sötéten elszíneződött, tömött tapintatú, vizenyős duzzanat veszi körül, a lábon tágult, kanyargós lefutású vénák láthatók.

Lásd még