Internetes férgek

A vírusok típusai - Ismerje meg a digitális veszélyeket | ESET

Vírusok, férgek, trójai internetes férgek és társaik Számítógépes féreg — Wikipédia Internetes fergek Oats Studios - Volume 1 - Rakka Emiatt nem tudjuk közvetlenül ellenőrizni, hogy a szócikkben szereplő állítások helytállóak-e.

Segíts megbízható forrásokat találni az állításokhoz!

internetes férgek férgek hőmérséklet pinworm

Lásd még: A Wikipédia nem az első közlés helye. Míg azonban a vírusok parazita kezelés és vélemények végrehajtható programokhoz vagy dokumentumokhoz kapcsolódnak hozzá illetve válnak részeivé, addig a férgeknek nincs szükségük gazdaprogramra, önállóan fejtik ki működésüket.

internetes férgek paraziták népirtása

A férgek gyakran a számítógép-hálózatokat használják internetes fergek terjedésükhöz. Terjedéséhez a BSD Unix -ban található programhibákat használta fel.

Morrist az amerikai bíróság a három év felfüggesztett börtönbüntetésre, közmunkára és 10 dolláros pénzbírságra ítélte.

internetes férgek milyen gyógymód gyógyítja meg a férgeket

Az önsokszorosításon kívül a féreg sokféle dologra beprogramozható, például internetes fergek fájlok internetes fergek a gazdarendszeren, vagy önmaga elküldésére internetes fergek. Az újabban megfigyelt férgek több végrehajtható állományt is visznek magukkal.

10 Nemrég felfedezett különös faj, amikről még biztosan nem hallottál

Még valódi ártó szándékú kód nélkül is súlyos internetes férgek okozhatnak, csupán azzal, hogy sokszorozódásuk kiugróan magas hálózati forgalmat generálhat. Például a Mydoom féreg terjedése csúcsán világszerte észrevehetően lelassította az internetet.

Emiatt nem tudjuk közvetlenül ellenőrizni, hogy a szócikkben szereplő állítások helytállóak-e. Segíts megbízható forrásokat találni az állításokhoz! Lásd még: A Wikipédia nem az első közlés helye.

A számítógépvírus egy olyan kisméretű szoftverprogram, ami számítógépről számítógépre terjed, és zavarja a számítógépek működését. Index - Tudomány - Az első netes kártevő az internet 10 százalékát megbénította Tizenhat éve jelent meg az első internetes féreg - HWSW Belfereg ellen hazilag.

A védekezés formái[ szerkesztés ] A legfontosabb: Tudatos számítógép-használat! A vírusok terjedésével és elhárításával foglalkozó nagy cégeknek van saját honlapja, ahol a friss vírusinformációkat közzéteszik; gyakran hírlevélre is fel lehet iratkozni, ahol az újonnan megjelenő kártékony programokról kaphatunk értesítést. A vírusok ellen védelmet jelenthet, ha a számítógépünkre víruspajzs programot telepítünk, amely állandóan figyeli a rendszert letöltött és indított programokat, e-maileket, az operatív memória váratlan lefoglalását. A merevlemeznek a víruspajzshoz tartozó víruskereső programmal időnként történő teljes átvizsgáltatása is lényeges védelmi elem. A kártékony programok másik fajtája, a spyware -ek ellen külön arra készített keresőszoftverek segítenek.

Lásd még