Molekuláris parazita. Navigációs menü

Távol-keleti országokban Kína, Korea és Japán a csoport egyik tagja, a Thelohanellus kitauei okoz óriás cisztás megbetegedést a halgazdaságokban.

tojás féreg videó hogyan kell elűzni a helmintákat

Hazánkban eddig ezzel a kórképpel nem találkoztunk, ugyanakkor aggodalomra adott okot, hogy a Kis-Balaton területéről ben kimutattuk egy kevéssertéjű gyűrűsféregből Branchiura sowerbyi a parazita aktinospóra alakját. Kutatásunk fő célja volt felmérni a hazai Thelohanellus fajok fertőzöttségének mértékét pontyban, különös tekintettel a T. Az elmúlt néhány évben Thelohanellus mintákat gyűjtöttünk több tógazdasági, molekuláris parazita természetes vízben fogott pontyból, továbbá számos oligochaeta köztigazda által kibocsátott aktinospórát is vizsgáltunk természetes vizekből és tógazdaságokból.

pinworms tojások hány él ne nyerjen sok férget

Mind a myxo- mind az aktinospórákat morfológiai és molekuláris módszerek segítségével elemeztük, hogy ezek együttes segítségével azonosíthassuk a kimutatott parazitákat.

A Thelohanellus kitauei aktinospórát ban újra sikerült kimutatnunk a Kis-Balaton vízrendszeréből, de a halakban fejlődő alakot, myxospórát, vagy plazmódiumot, nem sikerült az azonos területről gyűjtött halakból sem kimutatnunk, annak ellenére, hogy több Thelohanellus fajt is sikerrel gyűjtöttünk a vizsgált halak úszóiról, pikkelyeiről, szájüregéből, és a bél nyálkahártyáról.

a legjobb gyógyszer a férgek áráért helmint étrend

A jól ismert Thelohanellus nikolskii és T.

Lásd még