Parazita átok

Úgy mesélték, a Majomisten városát megátkozták.

paraziták diagnosztizálása voll módszerrel

Több, mint ötszáz év telt el azóta, de úgy tűnik, az átok még nem tört meg. Egy csapat felfedezőnek kis híján az életébe került, hogy ásatásokba kezdtek a Majomisten városában. A csapatot egy húsevő parazita támadta meg, ami az orr és a száj nyálkahártyáján jutott be a szervezetükbe.

paraziták ellen vélemények

Az amerikai és hondurasi tagokból álló kutatócsoport ben jelentette be, hogy a Mosquitia erdő mélyén rábukkantak a Majomisten elveszett városára, amit Kaha Kamasa Fehér város néven is ismertek. Theodore Morde, felfedező akkor azt nyilatkozta évszázadok óta ők voltak az első emberek a város területén, illetve hogy szeretnének a végére járni egy ősi legendának, ami szerint a Majomisten hatalmas szobrát ott ásták el valahol.

parazita féregfejek

Morde azonban soha sem térhetett vissza a feltárás helyszínére. Váratlanul meghalt.

kerekféreg műtét

Fotó: Getty Az expedíció történetét író Preston azt mondja, hónapokkal az után, hogy visszatértek a dzsungelből, egy felfedezett magán egy apró csípést, ami sehogyan sem akart begyógyulni.

Kiderült, hogy a csapat tagjainak parazita átok mint felének vannak hasonló tünetei.

gabona paraziták

Nem sokkal később mindegyiküket egy Leishmaniasis nevű parazitafertőzéssel diagnosztizálták. A kutatók parazita átok időszakon mentek át, míg az orvosaikkal együtt harcoltak az arcukat elevenen felzabáló paraziták ellen.

paraziták sárga petesejtjei

Preston azt mondja, csak ekkor jutott eszébe az, milyen veszélyes szituációkon mentek keresztül a mérges kígyóktól hemzsegő dzsungelben, miközben a várost keresték.

Többek között egy vicsorgó jaguárfejekkel díszített trónt is, ami épp úgy néz ki, mint az a rajz, ami alapján a kutatók elkezdték a város keresését.

Lásd még